Milyen ideális a megtakarítási és befektetési módszerek?

A tőzsde az utóbbi időben őrült volt, mint az infláció – tehát beszéljünk a megtakarítási és befektetési módszerekről, amelyeket most ideális lehet. Ön részvényeket és index alapokat értékesít – vagy „eladással!” gondolkodásmód? Sokkal több pénzt takarít meg a készpénzes számlákon, mert a piacok őrültek, és minden sokkal drágább lesz? A kapcsolódó kérdésekben szándékosan korlátozza -e a kiadásait (például kevesebbet eszik, kevesebb, mint gázt igényel)? Azoknak, akik automatikusan befektetnek és automatikusan pénzt küldenek a megtakarításokhoz, megváltoztatta -e a módszereit?
{Kapcsolódó: Hogyan reagáljunk a tőzsdei cseppre}
Saját megtakarítási és befektetési módszereim most ideálisak
A 0,02 dollárért (megjegyezve, hogy nem vagyok pénzügyi tanácsadó vagy pénzügyi szakember!): Az év első felében (legalább számomra) sok index alapot kaptam, mert pénzt költöztem, És nekem van egy „eladásom!” hozzáállás most. Nagyon sokkal több egyedi részvényt kaptam áprilisban, amikor az árak közel álltak az 52 hetes mélypontjukhoz … de most sok ilyen rekordot átfújtunk. (Automatikus információkat beállíthat mind a Vanguard, mind a Schwab -ban az egyes készleteknél.)

{Kapcsolódó: Hogyan állítsuk be az automatikus befektetést}
Szintén április körül fektetettünk be a teljes befektetésünk felét a férjem Roth IRA -ba 2022 -re, és figyelemmel kísérem a következő fél árát … de áthelyeztem a pénzt a megtakarításokból, így sokat vagyok Többé -kevésbé készen áll arra, hogy menjen, ha véletlenül észreveszem, hogy a piac hihetetlenül alacsony egy nap. Néhány extra dollárt dobtam az 529 -es számlánkra, de még nem változtattam meg a rendszeres hozzájárulásunkat, amely az év során egyenletesen oszlik meg – kíváncsi lennék, ha mások megváltoztattak -e rendszeres hozzájárulásokat, például 529 számlát, 401K -t stb.

(Kíváncsi lennék azt is, hogy ha valaki megváltoztatta volna a diákhitel -adósságok kifizetési módszerét, így a kölcsönökhöz jutott extra főigazgató most már a tőzsdére ment? (Mindig fizeti a tőkét!))
{Kapcsolódó: Hogyan lehet kifizetni a nagy hallgatói kölcsönöket és más nagy adósságokat}
A nagy kérdés természetesen az, hogy a piac még alacsonyabb lesz -e – és sokkal több, mint csupán egyre, hanem tartós időszakra is. (Vagy: hogy az egész piacot mesterségesen felfújták az utóbbi években, és nem fogjuk látni az árakat 6 hónappal ezelőtt hosszú, hosszú ideig.) Természetesen nem ismerem ezt. Általános hozzáállásom mindig is az volt, hogy nehéz a legalacsonyabb pontot és a legmagasabb pontot időzni, de mindaddig, amíg elkerültem a legmagasabb pontot, amit jól csinálok.
Elolvastam egy évekkel ezelőtti üzenetet is (azt hiszem, az Atlanti -óceán), amely befolyásolta ezt a hozzáállást, és megpróbálom megtudni, hogy megtalálom -e: a szerző általában azt mondta, hogy még akkor is, ha a nagy készlet előestéjén készletet szereztél. Az 1929 -es piaci összeomlás, egy bizonyos év elteltével profitálhatott belőle. (Nem az a hozzászólás, amire emlékszem, de ez a 2009 -es NYT -hozzászólás megjegyzi, hogy 1936 végéig feketében voltál.)
{Kapcsolódó: Nem tudja, mit kell tennie először/a következő személyi pénzügyi útján? Itt van a pénzünk ütemterve}

A megtakarítások szempontjából – amint már korábban írtam, több megtakarítási számla van beállítva több pénzügyi célra (vakáció, egészség, biztosítás), amelyeket havonta automatikusan finanszíroznak bizonyos összegekkel. Ezeknek a számláknak egy része teljesen „raktáron van”, mert például az elmúlt 3 évben nem tettünk egy csomó ünnepi utat – tehát nagyon sok ilyen hozzájárulást csökkentettem, és a fennmaradó pénzeszközöket automatikus befektetési vásárlásba helyeztem egy indexalap X $ x -ból (azt hiszem, vTTAX). De ezt a döntést elismerten meghozták, mielőtt a piac annyira ingatagnak érezte magát.
{Kapcsolódó: Hogyan lehet automatizálni a megtakarításokat}
Olvasók, mi van veled – mi az ideális megtakarítási és befektetési módszerek? Hogyan változtak 6-12 hónappal ezelőtt? (Ha sokkal óvatosabb vagy a tőzsde, mint én vagyok, milyen szempontokat nézel?)
{Kapcsolódó: Pénzügyi ötletek az új ügyvédek (vagy más nők számára az első magas fizetésű munkájukban!)}
Stock fotó sablon segítségével.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post